Trafic
Vizitatori: 54776, online: 1

Institutia Prefectului

MESAJUL PREFECTULUI CU OCAZIA CONSTITUIRII CONSILIILOR LOCALE DIN JUDEŢUL BISTRIŢA-NĂSĂUD

     După un nou exerciţiu democratic, cel al alegerilor locale din 5 iunie, primarii, consiliile locale şi consiliul judeţean  pornesc într-o noua etapă de patru ani în care vor administra cele 62 de comunităţi distincte ale judeţului Bistriţa-Năsăud (municipiul reşedinţă de judeţ, cele 3 oraşe şi 58 de comune) precum şi judeţul în ansamblul său ca cea mai importantă unitate administrativ-teritorială.
     Fie că aţi fost realeşi sau aleşi pentru prima oară, toţi cei cărora cetăţenii din judeţul Bistriţa-Năsăud v-au acordat încrederea veţi avea de parcurs acelaşi drum complex şi încărcat de responsabilitate al administraţiei locale. Din acest moment voturile pe care le-aţi obţinut urmează să se se transforme în muncă, proiecte şi mai ales realizări. Va trebui să lucraţi în echipă atât cu aparatul de specialitate dar şi cu toţi ceilalţi aleşi locali şi să aveţi ca principale obiective dezvoltarea comunităţilor şi serviciul public în folosul cetăţeanului.
     Prima condiţie legală înainte de a vă începe activitatea este depunerea jurământului de către primar şi constituirea noilor consilii, cele locale şi cel judeţean care în acest an îşi alege şi preşedintele. Pentru a vă sprijini în această activitate am editat prezentul ghid pe care vi-l punem la dispoziţie şi care sperăm să fie pentru dumneavoastră un instrument util la început de mandat.
     Vă asigur de întreaga deschidere a mea şi a tuturor colegilor mei din cadrul Instituţiei prefectului Bistriţa-Năsăud pentru o colaborare legală, transparentă şi eficientă, în toate domeniile care fac obiectul atribuţiilor noastre prevăzute de Constituţie şi de actele normative în vigoare. Suntem cu toţii reprezentanţi ai statului român şi responsabili împreună de aplicarea şi respectarea legilor, de dezvoltarea economică şi socială, de comunicarea şi colaborarea interinstituţională, de situaţiile speciale de urgenţă şi multe altele.
     Doresc să vă exprim recunoştinţa pentru disponibilitatea şi, îndrăznesc să spun, curajul de a asuma în această perioadă complicată responsabilitatea, dificultăţile şi riscurile administraţiei publice locale, care să vă aducă în compensaţie, peste patru ani, satisfacţia că aţi construit în comunităţile dumneavoastră câteva trepte spre progres şi prosperitate.
     Vă doresc mult succes!

     Cu colegialitate,

PREFECT
OVIDIU-VICTOR FRENŢ 

 

 

Actualizat la data de: 23/06/2016

Autentificare

Utilizator:
Parola:
Pastreaza autentificarea

Inregistrare
Cautare
Curs Valutar
Click pentru cursul valutar...
Vremea
Click pentru vreme...

Pentru informatii detaliate despre celelalte programe cofinantate de Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati www.fonduri-ue.ro;
Continutul acestui material nu reprezinta in mod obligatoriu pozitia oficiala a Uniunii Europene sau a Guvernului Romaniei;
Copyright © 2010-2012 Institutia Prefectului - Judetul Bistrita-Nasaud. Powered by
SOBIS Portal
Portalul este optimizat sa ruleze pe rezolutia de minim 1024x768